Används till att täcka tårtor och bakverk med. Fungerar utmärkt att göra figurer i också och smakar inte lika gott som MMF:en, men man kan smaksätta den lite med 1 tsk vaniljsocker om man vill eller nåt annat. Tänk på att inte använda riktig vanilj om du inte vill ha prickar i din sugarpaste.
Glycerolet gå att utesluta om man vill, har själv provat och det gick bra
Du behöver:
1 msk gelatinpulver
60 g kallt vatten (0,6 dl)
175 g vit sirap (1,25 dl)
1 msk glycerol(glycerin)samma sak (beställ här)
2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använder rapsolja)
800-900 g florsocker
ev smak och färg
Gör så här:
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt stå tills det blandningen stelnat. Ställ blandningen över ett vattenbad och hetta upp tills det har löst sig. Tillsätt sirap och glycerol och blanda ordentligt. Rör i oljan/fettet och ta bort skålen från värmen. Tillsätt eventuellt smak och färg.
Låt blandningen svalna något. Jobba in florsockret lite i taget och blanda väl. Jag använder elvispens degkrokar på låg hastighet. Den ska vara lite kladdig, för den stelnar något och är lättare att arbeta med om den inte är för torr. Dessutom kan man alltid ha i mer florsocker när man arbetar med sugarpasten.
Häll ut sugarpsten på plastfolie och plasta in den väl.
1 msk gelatinpulver
60 g kallt vatten (0,6 dl)
175 g vit sirap (1,25 dl)
1 msk glycerol(glycerin)samma sak (beställ här)
2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använder rapsolja)
800-900 g florsocker
ev smak och färg
Gör så här:
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt stå tills det blandningen stelnat. Ställ blandningen över ett vattenbad och hetta upp tills det har löst sig. Tillsätt sirap och glycerol och blanda ordentligt. Rör i oljan/fettet och ta bort skålen från värmen. Tillsätt eventuellt smak och färg.
Låt blandningen svalna något. Jobba in florsockret lite i taget och blanda väl. Jag använder elvispens degkrokar på låg hastighet. Den ska vara lite kladdig, för den stelnar något och är lättare att arbeta med om den inte är för torr. Dessutom kan man alltid ha i mer florsocker när man arbetar med sugarpasten.
Häll ut sugarpsten på plastfolie och plasta in den väl.
Den är väldigt kladdig nu.
Lägg i tät påse och i tätslutande burk. Låt stå minst ett dygn innan du använder den. Den står bra i rumstemperatur och eftersom det nästan bara är socker klarar den sig nästan hur länge som helst.
Lägg i tät påse och i tätslutande burk. Låt stå minst ett dygn innan du använder den. Den står bra i rumstemperatur och eftersom det nästan bara är socker klarar den sig nästan hur länge som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar