söndag 19 april 2015

Segmjuk Äppelkaka

Jag prövade även hallon/blåbär till denna vilket gick utmärkt. Går bra att frysa också


ca 12 bitar

2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker  
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk bakpulver  
½–1 tsk kanel
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält  
1 äpple, rivet

Garnering
ca 1 äpple
 
2–3 tsk strösocker
½ tsk kanel
½ kardemummakärnor, stötta




GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet grovt.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, kanel och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med smöret och det rivna äpplet. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Skala äpplet och skär dem i tunna skivor. Lägg dem ovanpå smeten. Strö över strösocker, kanel och stötta kardemummakärnor.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna i formen.

Receptet kommer från Lindas Bakskola

Inga kommentarer:

Målarböcker för vuxna...

Jag hade aldrig prövat de här med "vuxenmålarböcker"......de som skulle vara så avstressande och rofyllt kändes bara som stressan...