Ganache kan man göra på de flesta chokladsorter. Efter tycke och smak.
Detta behöver du:
Ca 180 gram choklad av valfri sort
3 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
Hacka chokladen i mindre bitar
Hetta upp grädden men låt den absolut inte koka
Rör ner chokladen och smält den på svag värme, OBS! Kom ihåg....Får inte koka ;-)
Häll över i en skål (gärna en du kan vispa i)
Och låt stå kallt i minst 6 timmar (gärna över natten)
Vispa upp till ett härligt fluff. Täck din tårta med detta eller ha emellan som fyllning
Hetta upp grädden men låt den absolut inte koka
Rör ner chokladen och smält den på svag värme, OBS! Kom ihåg....Får inte koka ;-)
Häll över i en skål (gärna en du kan vispa i)
Och låt stå kallt i minst 6 timmar (gärna över natten)
Vispa upp till ett härligt fluff. Täck din tårta med detta eller ha emellan som fyllning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar