360 g strösocker (3,6 dl)
100 g florsocker
5 äggvitor, rumstempererade
2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker
375 g vetemjöl (6,25 dl)
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjölk, rumstempererad
Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg, eller blanda som du vill. Går bra även med karamellfärg
Gör så här:
Vispa smör och strösocker pösigt.
Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten. När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar.
Färga de olika delarna och häll i formar/en form. Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
Grädda på 175 grader, ca 20 min. Kontrollera med sticka efter 15 minuter om kakan är klart (detta beroendes på hur stor form du har att grädda i)
![]() |
| Denna tårtbotten är gjord på ett annat recept, och då blev bottnarna väldigt tunna och svåra att hantera. De ovan är testat och bottnarna blir höga och fina samt lätthanterliga |



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar