LYXIG WIENERNOUGAT
100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad
1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna.
Ställ åt sidan.
Ställ åt sidan.
2. Smält nougaten i ett vattenbad: Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
SNICKERS
1 burk jordnötssmör (340 g)
4 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
18 dl rispuffar ( ta nån dl mindre)
350 g blockchoklad
1. Sjud jordnötssmöret, sirap, strösocker och vaniljsocker
i en stor gryta.
2. Blanda ner rispuffarna i grytan. Häll upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper och platta ut.
3. Smält blockchokladen i ett vattenbad och häll den över puffarna i långpannan. Skär den i bitar när den kallnat något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar